CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, July 29, 2009

A.B.C

A.B.C???? sayer pom xtau naper I begin the entry with those letters.....ok..maybe because of these feelings I am having now....erm...sayer rase ; gembira + resah + berdebar + takut + geram....ARGHHHHHHHHHHHHHH!!!!!! maka jadilah A.B.C like Air Batu Campur...bercampur2 smpai xleh explain...uit????Complicated ek sayer ni...sory2...mari sayer xplain naper(hamik ko,dengarla smpai naik menyampah)

GEMBIRA
Hahahaha...Ketawa dulu,bg terasa kegembiraan tuh...cpat2..hayati perasaan sayer ni...
Sayer gembira sbab ari ni Makcik Lela call sayer siang td...ha! siapa Makcik Lela tuh? Hebat bnar beliau bisa menggembirakan hati insan tuh,kan?...OK2, beliau telah jadi savior sayer kerana telah 'menamatkan' zaman penanaman hanggur sayer....Yeay2! maka sayer gumbira nih...sengih xhingat...I GOT A JOB even its only a temporary job, it cant bother me..
all hail for Yaya...chewah, sok sayer akan jadi pelita. what???!!!!! pelita????duhhhh...cubaan memetaforakan kerjaya baruku tuh...i like...i'm going to be a TEACHER,guys!!!!!! hows that???

RESAH
referring to above matter,ia telah meresahkan sayer jua...PULAK...
ye la, sayer resah kerana ini 1st time sayer yg menakutkan..GRRRRRRR..macam maner nk jd cikgu??? HeLP ME!!!! ok, even UMMI yg tercinta ku itu ialah pelita SEJARAH (heh,xsuda2)..tp sy tetap keresahan...sayer terpikir;
1). macam mana nk tgk muka murid2 ku nanti...ok,sayer tau ngan mata tapi apa bentuk pandangan sayer perlu beri, pandangan penuh kasih sayang ker(chewah,,,cm gatal lak)...,wat2 garang ker(aiyok,anak org tuh), OR blurrrrrr...
2). metadologi pengajaran aper nak pakai????...kedengaran keguruan ek!!! nyamapah..
3). truly, sayer LOST!!!!!

there you are,,,,perkara2 yg meresahkan sayer.....

BERDEBAR
errrrr....

TAKUT
eh,,,,malaslah mau xplain sebab keduanya sama jek ngan resah tuh, tp sajer sayer tambah kasi panjang sket entry nih,lgpun,prasaan sy kan bercampur,nuff said...ceh,malas punyer budak...ekekeke..semua org tau fakta tuh...

GERAM
haaaaaa,,,,,yg ni sayer perlu xplain kerana sayer mmg geram...xcayer? mari sayer kasi tau...
kegeraman ini berpunca drpd 'cik fatty' yg sibuk melekat sekeliling diri ini...alah, lemak la tuh...which equals to baju da xleh nk muat....ok2,sekrg sayer da geram sambil malu nih! TUTUP MUKA....inila akibat ke'best'an me la-la kan diri di homey sweet home....
huhuhu...cubaan menyalahkn rumah yg mmg steady innocense tuh...alahai....tetiba sayer rasa nk pecut satu kampung(buang tebiat plak ek!) bagi menghalau cik fatty sekelian..pergi2,syuh2,blah2
tu la kau,makan xhingat,time ni baru nk lari2..sob3...padan la muka ku....
tiba2 gak,sayer membuat azam untuk memanfaatkan static bike yg selama ni menjadi persinggahan baju2 n towel...hahaha...siap bajet nk cycle braper minit lg..aish...leh cayer la tuh budak tuh....
yg paling xleh blah ialah budak ni jugak telah berhasrat membajetkan jumlah butiran nasi yg akan di'ngap' oleh mulutnya...hahaha..gelak hadirin ,gelak kan dier...mmg kelakar tuh...
xper2, sayer akan berusaha kerana sayer perlu pakai baju...heh,mmg la..tidak,bukan2..sayer xnak jdi 'hulk' ewwww....sgt malu...JANGANNNNNNNNNNNNN....

ok2, kita tunggu dan lihat je nanti berjaya atau tidak 'CIKGU YAYA'...ekekeke gedik tol nk letak cikgu kt dpn tuh...doa2 kan sayer ye...erm....dah la, sayer mau iron baju yg semestinya masih muat okeh,jgn byg sayer da jadik hulk pd 1st day...nononono,,xsnonoh tuh...
xsuker2....cikgu xsuker...ekekeke

p/s: May Allahyarhamah Yasmin Ahmad rest in peace and condolences for her family on the demise...Al-Fatihah...





1 buzz(es):

Bazilah said...

ya.....dpt skool mne???? hehehehe....gudluck teacher...:)

Post a Comment